Klimatet och Sveriges osjälvständighet

Klimatet och Sveriges osjälvständighet 1

”Regeringen” strävar vidare i kampen för klimatet och Sveriges osjälvständighet.

Det senaste projektet är att premiera förvirrade själar som skrotar sin gamla bilar och istället satsar på elbilar. Kostnaden på 250 miljoner per år under 2 år utan att höga vederbörande kan gå närmare in på detaljer. Enligt den ansvarige ministern Romina Pourmokhtari ska en dialog föras med EU ”för att utforma stödet i enlighet med den EU-lagstiftning som vi måste förhålla oss till.”

Sålunda kan vi konstatera följande: 500 millar ska spenderas, oklart hur eftersom EU först måste tillfrågas så att det blir rätt gjort.
Vi får ändå anta att pengarna försvinner från våra plånböcker eftersom staten tagit dem från oss under hot om våld. Klimatpåverkan blir givetvis obetydlig men ytterligare ett antal fattiga barn kommer jobba livet ur sig för att få tag på de sällsynta jordartsmetallerna, EU kommer borga för att det blir juridiskt rätt eftersom ett enskilt land omöjligen kan varken begripa eller bestämma helt på egen hand.

Christian Levin, vd för Scania, kan glädja sig åt att det kommer satsas inte mindre än 1,44 miljarder kronor på tunga elfordon. Helt nöjd lär han dock inte vara innan politikerna griper in och gör det dyrare för de bilar som ger utsläpp av koldioxid. Åtminstone om man får tro vad han säger i Svenska Dagbladet. Scania har tydligen satsat inte mindre än 20 miljarder på elektrifieringen av sin fordonsflotta, han anser väl att de nu gjort sitt och politikerna måste dra sitt strå  till stacken.

Organisationen till stöd för hysteriska motorvägssittare, Återställ Våtmarker, kan glädja sig åt ytterligare 155 sköna miljoner som främjar deras syften. Man får antaga att olika invasiva arter av myggor också skulle klappat händerna om de haft några.
Klimatklivet ökar på sitt stöd med 800 miljoner kronor.
”Klimatklivet är regeringens bredaste investeringsstöd för att minska koldioxidutsläppen, det är också ett av de viktigaste stöden för att bygga ut laddinfrastrukturen, säger Romina Pourmokhtari.”

Sammanlagt satsar ”regeringen” inte mindre än 4 miljarder kronor på olika åtgärder. Av de är dock drygt en fjärdedel till den skrotade klimatbonusen för personbilar. Den tog regeringen bort förra året, men bonusen kostar fortfarande pengar eftersom många bilköpare har fått vänta på leverans.

Inga småpengar med andra ord, om man ska vara helt ärlig (och det har våra mödrar som bekant försökt tuta i oss att vara) så är summan enorm. Detta för att folket har valt politiker som mer än gärna sätter sprätt på våra gemensamma slantar.
Vissa tycker rentav att det är för lite och tycker höga vederbörande snålar. Enligt dem riskerar jorden gå under imorgon dag om inte mer görs och det helst redan igår!

Andra och vettigare saker man skulle kunna använda pengarna till är exempelvis utrusta den svenska krigsmakten med ett tillräckligt antal kängor och regnkappor. Säkerligen skulle det bli en slant över och våra soldater skulle vara varma om fötterna och torra i övrigt.
Den svenska polisen skulle kunna skickas på kravallutbildning. Framför allt behöver en del polischefer utrustas med rejäla kulor för att kunna fatta tuffa beslut och inte hela tiden vara så förbenat undfallande. Sannolikt skulle en bra slant bli över där också, använd dem till att utrusta våra mest utsatta storstäder med rejäla vattenkanoner.

Det bästa skulle dock vara om Romina Pourmokhtari och hennes kollegor stillade sig ett ögonblick och satte sig ner och funderade på om ”klimatet” verkligen kan eller ens behöver justeras med våra skattepengar?
Under samma stund av stilla reflektion kunde de fråga sig vad det säger om vårt lands självständighet när man måste föra dialoger med EU för att lagstifta om hur vi ska göra? Ligger det verkligen inom rimlighetens gräns för ett fritt och självständigt land?

Sist men inte minst, jag är för SWEXIT ögonaböj. Nato behöver vi inte heller ha!