Kaos

Kaos 1

Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet, bäddar så gott han kan för kaos under och efter nästkommande valrörelse.

Senast genom grova antydningar i ett inlägg på Twitter som till synens berör den nuvarande röda riskdagsmajoritetens försök att skjuta sosseriets A-lotteri i sank. Inlägget är kombinerat med en bild av de senaste opinionssiffrorna som går i den förra röda riskdagsmajoritetens favör.

”De här siffrorna är naturligtvis den verkliga orsaken till att SD och regeringen försöker förstöra oppositionens möjligheter att bedriva nästa valkampanj. De skulle förlora att fritt och rättvist val.”¹

Vi tar det i den ordning som det kommer och börjar med att konstatera följande; det är inte helt ovanligt att oppositionen ganska omedelbart efter ett val får högre opinionssiffror än den nytillträdda regeringen. Anledning härtill är mycket enkel, regeringen måste nämligen regera. Det behöver inte oppositionen.

Oavsett vad man tycker och tänker om ministären Uffe (i mitt fall att den är ett gäng erbarmliga socialister) så står de inför fullbordat faktum, att ta över efter 8 års vanstyre av kaosministärerna Löfven och Andersson.
Det kan inte hållas för att vara en promenad i parken. Särskilt inte i det som det kallas rådande omvärldsläget.

Dessutom har Socialdemonkraterna, Miljöphascisterna, Cekten och Vänsterpartiet lyckats med åtminstone en sak. Att sälja in att läget är på randen till civilisationens förfall vid detta laget.
Det får jag ge dem att de lyckats genomföra bra, det är för övrigt det enda som de lyckats med under de senaste åtta åren.

I nästa vändning om att ”förstöra oppositionens möjligheter att bedriva nästa valkampanj” kan man ge Anders Lindberg delvis rätt. Åtminstone i den meningen att man önskar jämna ut oddsen något mot socialdemonkraterna. Att det skulle ”förstöra oppositionens möjligheter att bedriva nästa valkampanj” är givetvis en grov överdrift.
Oppositionen består av flera partier än Anders älskade socialdemonkrater. Dessutom skulle frånvaron av A-lotteri och uteblivet stöd från LO-borgen innebära att partiet får ungefär lika stor kampanjkassa som alla andra riskdagspartier.

Problemet för Anders Lindberg är alltså att oddsen skulle vara utjämnade. Självklart blir det problematiskt att köpa röster då om man från början inte innehar regeringsmakten och kan ordna med det via den.
Anders Lindberg är helt enkelt rädd eftersom han nu börjar begripa det som majoriteten av valmanskåren redan fattat. Socialdemonkraterna kan omöjligt vinna enbart på sin egen politik, för att vara säkra måste de helst inneha hela makten också!

Som tur är för Anders Lindberg och hans gelikar så har man lyckats infiltrera hela samhället. Med viss möda och besvär kanske det går ändå!

Han kan dock inte vara helt säker. Därför går han i sista meningen helt bärsärk och skriver: ”De skulle förlora att fritt och rättvist val.”
Han börjar alltså redan nu att inte så smått sälja in det argument som en samlad vänsterblivenhet kommer dra till med om ministären Uffe vinner även nästa val. Argumentet att det inte var fritt och rättvist, att de hade rätt hela tiden. Att Sverige gått fullt nazistiskt.

Så mina vänner och ovänner krattar man manegen för att bortförklara socialdemonkraternas inkompetens att erbjuda svaren på samtidens store frågor.
Det är så man legitimerar polarisering och våldsamheter som komma skall. Det är med förstulna formuleringar som den en politisk chefredaktör på Aftonbladet i framtiden kan skyla över det som hänt med att: ”De skulle förlora att fritt och rättvist val.”

Utan att gå händelserna helt i förväg kan vi konstatera följande. Om Magdalena Andersson nästa val vinner regeringsmakten har valet varit fritt och rättvist. Om hon inte gör det har valet inte varit fritt och rättvist.
Så enkelt är det och så enkelt kommer det bli. Endast socialdemonkratin kan väljas i fria och rättvisa val!

Själv har jag redan börjat packa ryggsäcken som jag ta på när jag flyr ut i ödemarken efter nästa fria och rättvisa val. Jag står inte ut med de omskolningsläger som vämnsterblivenheten sannolikt funderar på att upprätta.
Tills dess vill jag bara meddela följande, ALLA MEDDELANDE OM ATT MOTSTÅNDET SKALL UPPHÖRA ÄR FALSKA!

  1. ”ett fritt och rättvist val” ska det sannolikt vara. Den gode(?) redaktören Lindberg slant nog på tangenterna där!