Kändisar!

Kändisar! 1

”Ångest” är väl en bra sammanfattning om man ska sammanfatta pseudoLiberalernas senaste valstrategi att värva så kallade kändisar till riksdagen 2022.

Inte nog att den gamle ärkesocialisten Lotta Gröning nu har enrollerats, även Dominika Peczynski och Martin Melin har snärjts av pseudoLiberalernas skönsång. För att inte tala om Joanna Hildebrandt, hon sitter som första kvinna någonsin i Kungliga Krigsvetenskapsakademin avdelning 1 som sysselsätter sig med landkrigsföring.

Förmodligen hoppas man inom partiet att hon kan komma med tips om hur det myckna motståndet mot pseudoLiberalernas pseudopolitik bäst kan nedkämpas!
Dominika kan kanske få lite vinkningar från sin Anders hur en slipsten ska dras?

Givetvis kan jag inte önska pseudoLiberalerna lycka till i sin jakt på väljare. Förhoppningen från min sida är tvärtom att de flyger all världens väg ur kammaren!

Alla partier drömmer nog för övrigt om att värva en kändis.

MiljöPhascisterna skulle nog önska sig GT om de fick som de ville. Att det går bra med heltidsstudier som bisyssla till riksdagsarbetet har för övrigt redan bevisats av Joar Forsell från just pseudoLiberalerna. Det som hindrar GT att ställa upp är snarare hennes omsorgsfullt upparbetade varumärke som ung rebell.

Vänsterpartiet är det mer oklart med. Finns det någon lagom tatuerad och piercad undersköterska med en hyfsat välbesökt blogg som de kan marknadsföra? Idealet vore givetvis att hon också bar slöja och tuggade snus, men man kan inte få allt här i världen.

För Socialdemokraterna är kändisar nog mer eller mindre en omöjlighet att värva. Försökte man skulle de som står i tur att nomineras efter låg och trogen tjänst med kaffekokning och mördande tråkiga kommunfullmäktigemöten beväpna sig med högafflar och facklor och tåga mot högkvarteret i Stockholm.
För övrigt vill såsseriet snarare ha ett transportkompani än folk som sticker ut i riksdagen.

Huruvida Moderaterna ska skaffa sig ett nytt lagom piggt högeralibi av Hanif Balis klass är just nu lite oklart. Schrödingers Bali kommer kanske, eller kanske inte, ställa upp på nytt. Eftersom det annars kan vara svårt att twittra ihop en stadig inkomst på 70 papp i månaden förstår jag honom.

Kristdemokraterna ska det dock inte vara helt omöjligt för, inte heller är det omöjligt för Cekten.
De förstnämnda har ju säkert en drös lätt moralkonservativa unga och bildsköna damer som kan vara lagom kontroversiella att släppa fram.
De senare, Cekten, tycker jag åtminstone bör ha kontroversiella människor att ställa ut, varför inte kommunpolitikern i Varberg som blev årets hederskvinna?

Svårast är det givetvis för SD. De lider fortfarande av att folk känner en viss beröringsskräck med partiet. En beröringsskräck som ivrigt understöds av det som påstås vara vänsterkanten, med MiljöPhascisterna i spetsen, på den svenska politiska skalan.
Idealet för SD vore givetvis någon lagom arg så kallad ”blatte”, då får man ett bra Hanif Bali-alibi att visa upp.
Det borde för övrigt inte vara helt omöjligt att hitta om man lägger manken till.

Vem Klassiskt liberala partiet skulle välja är högst oklart. Men helt klart skulle vi behöva någon med lyskraft och en färdig plattform för att slå igenom på riksnivå.
Mycket kan man ju säga om undertecknad, men särskilt känd är jag inte. Möjligen ökänd beroende på vem man frågar. Särskilt kontroversiell eller bildskön är jag inte heller. Det är mest mellanmjölk hela vägen, om jag ska vara ärlig.

Dessutom finns det ett avgörande problem med kändisar. Den relevanta frågan man måste ställa sig är om man vill ha show eller verkstad.
Jag föredrar verkstad. I mitt fall lär det dock bli det samma som att ställa till med ett rejält spektakel och gå i stenhård opposition mot allt. Har någon av läsarna några förslag på kändisar som kan hjälpa till med det tar jag tacksamt emot dem!