Inbördeskrig!

Inbördeskrig! 1

Det är något speciellt med politiken i Halmstad. Det uppstår nämligen kaos och inbördeskrig i parti efter parti!

Inte nog med att Vänsterpartiet avbröt sitt digitala årsmöte efter att anklagelser mot en arbetarbroder framfördes i ett anonymt e-brev och SD har splittrats i två partier.
Nu har M inlett ett uteslutningsärende mot listettan till kommunalfullmäktige och två av hans förmodade sammansvurna.

Enligt lokalblaskan Hallandsposten kokar anklagelserna ner till följande punkter:

”• En parallell valberedning inför valet av ny gruppledning för Moderaterna i Halmstad under början av hösten 2021.

• En parallell nomineringskommitté som haft möten under hela hösten 2021 och agerat ända fram till nomineringsstämman den 5 februari 2022.

• En parallell partiorganisation som tagit fram ett eget ”idéprogram för förändring och förnyelse”.”

Dessutom; ”otillbörlig påverkan har skett mot flera kandidater och medlemmar. Extra allvarligt är när detta skett gentemot ungdomar”.

Eller för om man vill uttrycka det kortfattat. Det verkar råda inbördeskrig bland vissa partier i Halmstad.

Som förväntad är det nästan knäpptyst från de partier som ännu håller sams. Förutom då från L, vars starka kvinna gick ut och näpsade en moderat för ett klumpigt och ganska smaklöst uttalande han gjorde om en yngre manlig moderat. Någon måtta tyckte hon allt att det fick vara!

Vad som hänt inom M är med andra ord att man haft en sorts parallell partiorganisation igång. Möjligen kan det anses klandervärt. Dock långt ifrån det rena och skära fusk som det gapades om när det först avslöjades.

Mycket riktigt är det också så att den framröstade och snart kanske avpolletterade listettan harmset talar om ”Politisk avrättning som hämtad ur en Kafkaroman”.
Ur hans synvinkel är det nämligen så att han mer än något annat gjort sitt parti en stor tjänst genom att arbeta sig upp från 40 plats på listan till dess topp!

Synd bara att han gjorde det så öppet att alla spåren fanns kvar att hämta in för den som tog sig omaket att försöka leta efter dem. Men den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket!
Lärdomen är att konspirerande bör ske i det fördolda och med viss finess. Klart att det väcker misstanke om man seglar från 40 plats till toppen…

Med SD är det ytterligare snurrigt. Efter ett kuppartat årsmöte förra året tog det hus i helsike. Problemet för partiet är i princip att de som har någon erfarenhet av politiskt arbete i kommunen tar sitt pick och pack och försvinner, bland annat förra valets listetta Fabio Ishaq.

Givetvis kan man se det positiva i saken. Nämligen att kryptosocialisterna SD förmodligen får mindre att säga till om medans ett nytt parti som kan fokusera på kommunala frågor får en chans att väljas in. Synd bara att det också är kryptosocialistiskt.

Med V är det bara högst pinsamt, faktiskt riktigt på gränsen till skämskudde!
Under ett årsmöte förs anonyma anklagelser om brottslighet och övergrepp fram varvid mötet avbryts. Mötesordföranden skyller i god sovjetkommunistisk anda på ”tekniska problem”. Först senare framkommer att orsaken var de anonyma anklagelserna.

Av allt detta debacle kan vi lära oss en viktig sak, nämligen att så kallad demokrati verkar vara besvärlig att hantera. Det verkar mest vara ett tjuv och rackarspel hela saken.

Frågan är då hur man ska lösa problemet?

Den bästa metoden torde vara att begränsa politikernas makt även lokalt. Det fina med den lösningen är att det inte finns så mycket att bråka om.

För att nå dit krävs dock att civilsamhället lägger ett par strån i kors. Ska kommunen inte ha hand om bostäder, socialtjänst, skolor, äldrevård och tusen och en andra pryttlar och saker får vi ordna med det själv.
Med all sannolikhet får vi växla ner vår jakt på pengar, prylar och fantastiska upplevelser för att nå dit.

Fördelen är att vi istället får lite djupare innehåll i våra liv och färre politiker som ska lägga sig i och bestämma.
Den som är redo att växla över till det livet är välkommen att rösta på Klassiskt liberala partiet i höstens val!