Iakttagelser kring olika trivialiteter

Iakttagelser kring olika trivialiteter 1

Den dagliga depechen från yttervärlden når mig vid pass tre-tiden på eftermiddagen. Under tiden som budkavleryttaren tar hand om pållen, hjälpligt tvagar sig, får i sig ett mål mat och sadlar den nya hästen har jag tid att läsa in mig och producera det som ska bli morgondagens text på riksdagen2022.nu.

För att skydda mig mot statsmaktens ögon, öron och alltmer påträngande datadirektiv har jag tvingats lägga upp det så. Jag plitar ned texten och skickar den medelst budkavle till betrodda datanissar som ordnar elektroniskt publicering.
Min kontakt med yttervärlden är vad som får plats i deras väska som de bär med sig samt rykten och hörsägen de plockat upp på vägen hit.

Dagens råbarkade hästkarl mumlar om att riksdagen nu ska återsamlas i full styrka. Talhen, eller om det fortfarande kallas talman, Norlén har tydligen yttrat att han utgår från att alla är vaccinerade.
Om det stämmer kan man kanske tro att också det övriga samhället helt och fullt ska öppna upp. Eller är det så att endast våra riksdagshen kan betros med att återgå till ett vanligt liv?
För övrigt noteras att en sosse prompt avgår på grund av fyllekörning med bil. Även bland dessa aparta typer finns det sålunda hederligt folk som tar ansvar för sina handlingar, heder åt honom!

Jag noterar i kvällspressen att det diskuteras varför välutbildade kvinnor gifter ner sig. Sannolikheten för att man skulle lägga sina pannor i djupa veck i motsvarande diskussion gällande välutbildade män är låg.
Då skulle man nämligen kunna ana att lågutbildade kvinnor är lycksökerskor som snarar karlarna med sexuella kvaliteter. Det går inte för sig. Kvinnor är subjekt, inte objekt som vandrar omkring på jorden för att tillfredsställa männens snuskiga fantasier!
Det sistnämnda gäller givetvis inte om du är taliban eller någon annan typ av extrem muselman. De oroar sig så mycket för kvinnors sexuella attraktionskraft, och sin egen oförmåga att stå emot den, att de tvingar fruntimren att klä sig som enmanstält.

Det framgår inte riktigt vad som räknas som högutbildade kvinnor. I min tankevärld är det folk som sysslar med exempelvis teoretisk fysik eller sitter och funderar över djupa teologiska och filosofiska spörsmål. Historiker och arkeologer av viss klass kan man också knö in det facket.
Varför man ska gå åstad och bekymra sig över dessa kvinnors val av livspartner begriper jag inte.

Personligen har jag ganska måttliga krav på en eventuell partner. Hon ska givetvis vara icke-rökare, otatuerad och fri från alla piercingar, ha en parallell och rak fotisättning samt enkelt kunna redogöra för Kants kategoriska imperativ¹. Av någon för mig okänd anledning är jag sedan många år ensamstående.

Vi nås också av nyheten att oljebolaget Shell sponsrar en stor klimatutställning. Vår egen gudinna på området, Greta Thunberg, konstaterar att ”ironin är död”.
Det sista är egentligen tveksamt och avslöjar rejält unga fröken Thunbergs insikter om hur det internationella storkapitalet fungerar. Det skulle inte förvåna mig om fröken Thunberg i en nära framtid uttrycker sin besvikelse över att internetjättarna samlar all kunskap de kan om dem som nyttjar nätet.

I min egen hemstad Halmstad har två kvinnor fått föreläggande om att sluta mata fåglar på tomten. En av kvinnorna menade lite förtrytsamt att hon minsann bara oroade sig för en specifik fiskmås. Problemet med det resonemanget är att fåglar i allmänhet är inpiskade socialister (av modern snitt) som kräver sin rätt oavsett vilka intentioner en enskild fiskmåsmatare kan ha. Grannarna klagade och om de båda kvinnorna inte håller sig i skinnet väntar strängare påbud som böter och dylikt!

Nu står ryttaren otåligt redo att föra min text vidare till publicering!
Jag hoppas verkligen att morgondagens budkavle inte råkar ut för överfall i mörkaste Småland som drabbade dem idag, att skriva en rejäl text med fragment av Expressens och Aftonbladets stockholmsupplagor låter sig inte göras med någon vidare lätthet!

1. ”Handla endast efter den maxim, om vilken du samtidigt kan vilja, att den skall bli allmän lag”.