Högsommarvärme

Högsommarvärme 1

Vi genomlider några dagars högsommarvärme.

Eller EXTREMHETTA som det heter numera. Tydligen är tv-nyheternas väderkartor ilsket röda för att inskärpa lägets allvarlighetsgrad hos skattehjonen och valboskapen. Jag har inte sett detta med egna ögon, det var längesedan jag orkade bry mig om televiserade nyhetsutsändningar, men har ingen anledning att misstro mina sagesmän.

Idag får det bli som igår när jag efter jobbet kom hem till min röda stuga. Ut på altanen för att njuta kvällsvarden och ett stycke ur en analog bok med riktiga papperssidor. Då bryr man sig föga om statstelevisionens tappra försök att rädda kvar MiljöPhascisterna i riksdagen, det vardagliga tjafset bleknar liksom bort.

Tyvärr för alla klimatneurotiker, MiljöPhascister och annat löst folk verkar samhället rulla på ungefär som vanligt. Under min dagliga lunch-rundtur i Göteborg noterade jag varken att asfalten smält eller att människooffren för EXTREMHETTAN staplades på hög. Det kan kanske ha att göra med att jag rör mig i ett relativt kulturberikat område, många av de därstädes närvarande är nog vana vid högre temperaturer än det vi kallar EXTREMHETTA.

Givetvis begriper vem som helst som inte sov och/eller bråkade sig igenom grundskolan att klimatet varierar över tid. Jorden har både varit varmare och kallare än nu utan att KLIMATLARM utfärdats.
Bland annat kan man konstatera att det fiskats upp en mångfald av mammutbetar och stenåldersverktyg från Doggers bankar¹ som ligger mitt i Nordsjön.

När man känner till bakgrunden till varför det ligger till så framstår den nuvarande klimathysterin som oförlåtligt överdriven.
Faktum är att vi bor på en geologisk aktiv liten stenbumling i rymden som är beroende av en ensam liten sol. Det har skett stora omvälvande saker historiskt sett och kommer ske rent förskräckliga saker i framtiden som vi människor inte kan göra ett vitten åt. Detta helt oavsett vad Märta och hennes inte helt stabila kompisar försöker slå i oss.

Problemet med dagens vänster, vilket omfattar alla nuvarande partier i riksdagen och större delen av alla myndigheter inklusive universiteten, är helt enkelt att man saknar vett och förstånd.
De kan bäst liknas vid en nervös fårskock som löpt amok och tappat vidvinkelseendet. Saken underlättas inte av att en stor del av dem också i grund och botten har ett välutvecklat hat mot sunt tänkande människor som saknar deras eget mindervärdeskomplex.

Nu ska jag inte sticka under stol med det självklara faktumet att jag känner avsky mot vänstern. Men som klassisk liberal bejakar jag åtminstone att folk kan tycka och tänka annorlunda, samt att människor i grund och botten är annorlunda på många sätt och vis.

Dessutom vill jag påstå att vi långt ut till höger erkänner rätten till att diskriminera. Det är där vi skiljer oss på det mest betydande sättet mot vänstern.
Vi kan utan att skämmas, exempelvis, påstå att det inte är någon naturrättighet att jämt fördela välstånd. Åtminstone inte genom statliga diktat, vad enskilda människor gör ensamma eller i grupp lägger vi oss givetvis inte i.

Ytterligare ett påstående från min sida är att vänstern inte accepterar en sådan tingens ordning. Sålunda blir det en mental kortslutning när de kommer på att det fungerar dåligt, och deras lösning på problemet blir ännu sämre. Nämligen att kräva att västvärlden minskar sitt välstånd, och det är där klimathysterin passar in som handen i handsken.

Vi ska helt enkelt lära oss veta hut. Att det är ett djefla sätt det vi håller på med, folkslagen annorstädes har det eländigt och det är den vite mannens fel!
Då är det klart att det passar att smiska upp rumpan på oss med att klimatnoja om EXTREMHETTA när det blir några dagars värme mitt i juli.
Dyker det upp en tidsresenär från 1970-talets industrisemester kommer han (eller hon) sannolikt skratta brallan av sig.

EXTREMHETTAN är med andra ord politik som vi lika gärna kunde vara utan. Kalla det för var det är istället, högsommarvärme!
Slutligen och sist tycker jag vi ska återstarta alla våra kärnkraftsreaktorer och bygga ett antal nya, samt utvinna vår egen ägandes uranmalm. Då skulle vi kunna både kyla oss med luftkonditionering på sommaren, värma oss på vintern OCH ge varenda gnällig MiljöPhascist varsin el-scooter så att släpp gnälla om den saken i alla fall!

  1. Wikipedia Doggerland