Glada Nyheter!

Glada Nyheter! 1

I tider av dödsmördarpandemier och snöstormar kan det behövas lite positiva nyheter!

Själv låg jag insnöad i Göteborg mellan onsdag och torsdag. Ett bittert öde, kan tyckas, för en stockholmare i förskingringen. Bland annat var jag tvungen att ge mig ut på varuhuset Nordstan för att inhandla nödvändigheter som tandborste och tandkräm.
Å andra sidan slapp jag laga frukost själv, den ingick nämligen i hotellkostnaden. Bädda sängen slapp jag också!

SCB:s färskaste undersökning av väljarsympatierna ger också anledning till glädje.
pseudoLiberalerna och MilljöPhascisterna ligger under riksdagsspärren och Cekten backar. Den roligaste kommentaren av undersökningen är den som partipiskaren för S, Tobias Baudin, gör. Han menar att mätningens resultat på 29,1 procent är ett styrkebesked, valresultatet 2018 var 28,3 procent.

Det är givetvis inte helt och hållet positivt att MiljöPhascisterna lyckas kamma ihop hela 3,9 procent av väljarstödet. Risken för att de klarar spärren ökar givetvis nu när de lämnat regeringen och ligger i startgroparna för ”operation distansering”.
Vi får hoppas att de partier som lite felaktigt betecknar sig som höger i Sveriges riksdag anlägger moteld för att hålla de gröna tomtarna utanför parlamentet.

Som tur är räknar svensk media med MP i fru Anderssons regeringsunderlag. Det kan de inte frigöra sig från, MiljöPhascisterna. Det är ett ok som måste bäras genom hela den tunga valrörelsen. Hur MP och S ska hantera den frågan utan att dratta på rumpan blir intressant att skåda.
Fru Andersson kan rimligtvis inte höja regeringssamarbetet till skyarna, inte heller kan hon slå för hårt mot MP och riskera att de blir ännu surare.

För pseudoLiberalerna ser det mörkt ut både i partiledningen och mätningen. De ligger stadigt på 2,5 procent. I SVD uttalar sig partipiskaren Juno Blom om sina känslor kring detta faktum, hon tycker det är ”jättetråkigt”.
Dock anser hon partiet kommer stärkt ur sitt nyligen avslutade landsmöte. Det har varit ”en internt tuff resa”. Vilket är hennes omformulering av det varit ett ”jävla liv”. Vilket man givetvis inte behöver vara partipiskare för pseudoLiberaler för att förstå.

Ett avgörande problem för det partiet, oaktat det faktum att anhängarna är lika få som vettiga röster i vaccinationsdebatten, är att eventuella stödröster från M och KD blir svåra att värva. Förutom att dessa partiers väljare är bra sura på L behöver partierna rösterna själv.
Att någon från SD skulle få för sig att stödja L är lika osannolikt som att Greta Thunberg börjar lobba för oljeindustrin. Det finns inte på världskartan.

L får försöka av egen kraft. Vilket med tanke på deras i alla stycken obsoleta och världsfrånvända politik lär bli svårt.

Det enda statistiskt säkra resultatet är Cektens tapp från 9,5 till 8,4 procent. Det innebär det att de blir omsprungna av V som har 9,2 procent av väljarstödet.
Vi måste komma ihåg att alla minussiffror för Cekten är värda att fira. Utan tvekan är det, i hård konkurrens, riksdagens minst sympatiska parti. Skadorna som det kan åstadkomma på Sverige i en eventuell regeringsställning är enorma, fullt i klass eller till och med värre än vad MiljöPhascisterna lyckats med under sin tid.

Att fru Andersson skulle lyfta upp V till fullvärdig regeringspartner kan nog hållas för otroligt. Det är till och med tveksamt att formalisera något större samarbete med dem, även om osvuret givetvis är bäst.
Men samma spärrar har nog inte S gentemot Annie Lööf.
Sålunda måste vi för landets bästa vara för Cekten vad repet är för den hängde. Eller åtminstone skadeskjuta partiet så mycket det går, deras opinionsstöd måste ner, ner och ännu mera ner!

Enligt SVD är mätningen gjord fram till den 26 november, merparten under den första delen av månaden. Sålunda har man missat dramatiken med fru Anderssons 7 timmar som statsminister, regeringsavhoppet från MiljöPhascisterna och återvalet av fru Andersson.
Däremot täcker de in kraven V ställde för att släppa fram fru Andersson.

Det kan, och kommer nog, bli förändringar när nästa mätning dyker upp.
Men som skatteslav och röstboskap får man glädja sig åt det lilla och se framtiden an med tillförsikt.
I vårt fall att vi till hösten kan slippa både pseudoLiberaler och MiljöPhascister i Sveriges riksdag!