Gislaved

Gislaved 1

I Gislaved är det på det sättet att folket som bor på äldreboende ingenting begriper och av nödtvång måste behandlas som barn. Jag får vidare anta att kommunen i detta nu undersöker möjligheten att utse god man till dessa erbarmliga gamlingar som inget vett har!

Bakgrunden är att kommunens nya kostchef, Eva Kullenberg, beslutat att läsken inte tillför något.
När man blir äldre tycker man mer om sött och läsken kan konkurrera ut maten, menar Eva. Vidare tycker hon att det är kommunens uppgift att lära de gamla att skilja mellan vardag och fest.

Hur det nu är med den saken så reagerade en medborgare tillika handlare och samlade resolut ihop 480 liter läskeblask till de törstiga åldringarna.
Eftersom det är pandemiska tider och åldringarna faktiskt tillhör en riskgrupp lastade han av och ställde läsken utanför äldreboendena.
När han lämnat av det flytande guldet och körde hem fick han på radion höra att kommunen slängt dryckerna.

Kostchefen uttalar sig att kommunen inte tar emot gåvor. Men slutpoängen är bäst, – Det enda som händer här är att det blivit en extra kostnad för Gislaved kommun att transportera bort den.

Jag kan alltså konstatera att så går stilla ännu en dag i den lilla nordeuropeiska randstat som vi kallar Sverige.
Samtidigt är jag inte ett dugg förvånad över vad som hänt.

Om vi håller oss till oomkullrunkeliga faktum är det så att äldre människor har ett väl utvecklat sötsug. Vidare är det så att att ett stillat sug på läskeblask mycket väl kan konkurrera ut hungerkänslor.
Att man inte kan leva enbart på socker är också väl känt. Det är för övrigt den kunskapen bland de äldre som bor på äldreboenden i Gislaved som är en bidragande orsak till att de alls bor på äldreboenden i Gislaved.

Vidare är Eva Kullenberg pseudoLiberal med bakgrund inom kommun- och regionpolitiken i Skåne. Det är allom bekant att alla pseudoliberaler inom sig har en ettrig prussiluska som vet bättre än alla andra.

Tyvärr har just denna pseudoLiberal, före detta kocken, numera legitimerade dietisten helt missat att de boende på äldreboende i Gislaved är vuxna, myndiga och fullt kapabla att själva välja vad de ska ha att dricka.
Det är alltså inte fråga om uppkäftiga tonåringar med klent utvecklat prefrontalt cortex som är tvångsplacerade på ett institutionsboende.

I de flesta fall är det också så att de som bor på äldreboende har haft en yrkesverksam tid bakom sig och nitiskt betalat skatt. Från den pension de erhåller betalas en avgift som bestäms utifrån inkomsten. Det vill säga pensionen som de lyckats skrapa ihop under en lång och strävsam levnad.
Det är helt klart surt om en avdankad gammal folkpartist då resolut bestämmer att man inte ska få dricka läsk. Förutom då vid högtidliga tillfällen, detta kan kanske vara när pseudoLiberalernas partiledare fyller år samt till julbordet.

Eva Kullenberg skulle nog trivas tillsammans med de delar av SSU som på fullt allvar ville lagstifta om vegetarisk norm på landets äldreboenden.
pseudoLiberaler och Socialdemokrater är nämligen i stort samma andas barn.
De vill övervaka, kontrollera och rätta dig och alla andra så att det blir rätt i slutändan. Kollektiva lösningar och förbud anses mest rättvist eftersom alla då får det ungefär lika eländigt.
Att folk i allmänhet kan begripa bäst själv föresvävar aldrig dessa tankens giganter eftersom individen per definition är en anomali i kollektivet.

Ett gott råd i all välmening till Gislaveds kommun är att be Eva Kullenberg lugna ner sig. Om det inte hjälper har ni goda skäl att be henne avsluta sin anställning. Vi utgår från att hon som alla andra viktigpettrar får en liten slant som plåster på såren.
Det är ju ett utsatt jobb att basa för kommunala förvaltningar. Extra utsatt om man inte är uppgiften mogen och fattar hårresande beslut.

Själv känner jag att hela mitt parti står bakom mig när jag uttalar mig i frågan om hur mycket läskeblask de som bor på äldreboende i Gislaveds kommun ska få dricka. Nämligen att det avgör de boende på äldreboende i Gislaveds kommun helt och hållet själva!