Friskolor

Friskolor 1

Skolinspektionen har återkallat tillståndet för två friskolor.

Enligt Säkerhetspolisen riskerar eleverna att radikaliseras med kristen ideologi.
Fast det sista stämde inte, men erkänn att ni hajade till något litet!

Skolorna är muslimska friskolor, i vad mån nu skolor med den inriktningen kan kallas för fria. Det kan konstateras att det har gått mycket för långt när Säkerhetspolisen trampar på bromsen.
Som skattebetalare och medfinansiär till ett genomruttet system finns det anledning att vara dyster till sinnes. Vad pågår på de skolor som passerat nålsögat?

Skolminister Lina Axelsson Kihlblom (S) tycker givetvis att det är ”förfärligt att klassrum används för radikalisering…”
Vilken tur att det snart är val. Nu får sosseriet ytterligare ammunition, förutom roffarkapitalister i välfärdssystemet, att skjuta i årets valrörelse.

Hennes motståndare på den påstått ”borgerliga” sidan är tyvärr inte mycket bättre att hänga i julgranen. De är nämligen också för statliga läroplaner och skattefinansierade skolor. När det gäller muselmanska skattefinansierade indoktrineringsprojekt råder nog samsyn över partigränserna.

Det är självklart minst två frågor som bör ställas. Om vi bortser från själva principen med ”skolor” är den första hur tillståndet kunde ges från början?
Vid detta laget är det knappast någon nyhet att muselmanernas tro på många sätt kraftigt avviker från vår kristna. Kanske ska man tänka på det och undvika att tillåta dem att starta skolor från början?

Den ena av skolorna skulle drivas av en stiftelse benämnd ”Stiftelsen Imanskolan”, vilket torde ge även den mest förhärdade skolbyråkrat en aning om inriktningen på densamma.

Jag läser i Hallandsposten att ”Beslutet grundar sig på yttranden från Säkerhetspolisen om såväl ledningen som miljön på skolan.”
Vi kan då konstatera att skolbyråkraterna kanske fattat misstanke om sakernas tillstånd och bett om ett yttrande från Säkerhetspolisen. Alternativt är det så enkelt att skolbyråkraterna inte vågat sätta stopp själv, sannolikt för att de i grund och botten är syltryggar som inte vågat hålla i yxan själv.

I båda fallet är det skrämmande eftersom man kan tänka sig att en del skolor slinker emellan stolarna då både ”ledning och miljö” framstår som godkänd i skolbyråkraternas ögon, således hämtar de inte in konsultrapporter från Säkerhetspolisen.

Den andra frågan blir givetvis varför inga kristna friskolor fastnar i Säkerhetspolisens garn?
Det saknas inte exempel på mer eller mindre aparta utövare där heller.
Ett exempel har jag Halland där Plymouthbröderna driver friskola sedan 2007. Den speciella varianten av lutheransk kristendom är inte precis känd för att vara särskilt öppen mot det övriga samhället.

Svaret är givetvis mycket enkelt. Plymouthbröderna må uppfattas som isolerade och egna av sig, men inte riskerar barnen där att sluta som terrorister, mujahedin-krigare eller självmordsbombare. Den saken är helt säker.
Plymouthbröderna är arbetsamma och ordentliga. De bidrar till samhället men håller sig på sin kant utan att vilja pådyvla oss andra sin tro och sina tankar.

Raka motsatsen till muselmanerna med andra ord. De har en politisk tro och önskar mest av allt att skapa kalifat både här och var.
Så är det här i Sverige också. Även om det går bra långsamt eftersom våra välfärdssystem har en tendens att i viss mån passivisera majoriteten. På så sätt är idén att starta muselmanska friskolor lysande, elda populasen till heligt krig genom svenska skattepengar!

En randnotering i sammanhanget är att jag, trots nästan 53 år som medborgare i Sverige, faktiskt aldrig hört talas om kristna som begår upplopp och kravaller för att någon är blasfemisk mot kristendomen.
Lite gny har det varit när Jesus framställts som bög. En och annan frikyrkopastor har uttryckt synpunkter som homosexuella ansett högst opassande, givetvis har det åtminstone förr om åren funnits ärkekonservativa stötar i Svenska Kyrkan.

Men religiöst färgade kravaller och upplopp från kristna har lyst med sin frånvaro. Inte heller reste protestanter till Nordirland för att knacka katoliker när det var liv och kiv där.
Kristna i Sverige verkar vara välstädade typer till skillnad från muselmanerna.

Den bästa lösningen av alla vore således att kasta ut bråkmakarna!