Frihet eller Inte?

Frihet eller Inte? 1

Hur vill du att politiken ska fungera? Ska det vara som nu där förhållandet mellan väljarna och de folkvalda är en fråga om vilka förmåner man kan tillskansa sig, från båda håll? Eller vill vi att politikerna ska arbeta så hårt som möjligt för att inte lägga sig i väljarnas liv?

Av två onda ting väljer jag det sistnämnda.

Som det är i vårt avlånga land kan jag konstatera att jag är överhopad av människor som tror sig veta vad som är bäst för mig. Är det inte det ena så är det det andra.

Senast i morse läste jag en förnumstig insändare i lokaltidningen från ett folkligt (?) initiativ som kallade sig klimataktionen. Personen ifråga visste att berätta hur folk gott kunde klara sig med cykel och lokaltrafik.

Det må så vara under förutsättning att du bor i stan, jobbar i stan och har alla affärer, sociala kontakter och annat inom gång och cykelavstånd. Alternativt att du med offentliga transportmedel snabbt och smidigt kan ta dig dit du behöver. Ungefär som jag, med andra ord.

Värre är det för de pinsamma stackare som bor annorstädes och är beroende av bil för att det ska bli något vettigt utfört alls.

Samma sak är det med allt annat. Exempelvis vår energiförsörjning. Det är lätt att vara för vindkraftverk när du bor i stan. På landet håller man sig för skratt när vindmöllorna slås upp i de orörda naturområdena.

Vapenfrågan är något som stadsbor gärna förfasas över. Förmodligen för att den förknippar frågan med kriminaldårar i utanförskapsområden. Våra jägare ställs det utomordentligt höga krav på, något som fisliberalerna verkar ha glömt bort.

En favorit är skolfrågan. Varför ska barnen lämnas bort till skattefinansierade statliga uppfostringsanstalter? Är föräldrar rent generellt så korkade att de inte vet vad som är bäst för sina barn?

Det, och mycket annat, är orsaken till att du ska lägga din röst på Klassiskt liberala partiet och mig i valet den 11 september 2022. Vi vet nämligen att du är vuxen nog att hantera ditt liv utan politikers inblandning. Vi kommer från dag ett och ända in i kaklet arbeta på aggressivast möjliga sätt för att lämna dig ifred.

Den 11 september 2022 är valet ditt.

Den som vill ha frihet röstar på Klp och mig!