Folket mot Eliten

Folket mot Eliten 1

Tydligen, om jag ska tro framstående forskare i ämnet, döljer det sig hos mig, som det grava högerspöke jag är, psykologiska personlighetsdrag som rädsla för auktoriteter. Rädsla för att inte ha insyn, känsla av kontrollförlust över mitt eget liv och oro för civilisationens kollaps.
Min alternativa förklaringsmodell är att jag är sund skeptiskt till viktigpettrar, helt klar över att mycket jag vill veta inte meddelas mig, känner att statens våldsmonopol tvingar mig till saker jag inte vill och konstaterar att civilisationen som jag vill känna den ersätts av ett genuscertifierat likhetshelvete.

En sak råder det dock konsensus över mellan mig och de statsfinansierade forskarna. Vi är inte överens och kommer sannolikt inte bli det ens efter helvetet frusit till is.
Jag är nämligen något så apart som en människa som inte nödvändigtvis håller med någon om någonting.

Igår skrev jag till exempel i en artikel på Fri Debatt  att jag umgåtts med tankar på att vaccinera mig mot det senaste dödsmördarviruset. Jag redogjorde också för skälen till att jag avstår.
Vidare känner jag mig trygg i tanken att denna pandemi, liksom kommande, är helt naturliga effekter av moderniteten snarare än konspirationer från än den ena, än den andra globala eliten. Dessutom tycker jag 5G är helt underbart!
Håller man inte med mig om detta så får det vara så. Jag är inte här för att stryka människor medhårs.

Jag är här för att systemet som vi känner det är ruttet och behöver kastas över ända. För att viktigpettrar till forskare som jag och du betalar med våra skattepengar lägger sina pannor i djupa veck och försöker mästra oss.

Tydligen, om man ska tro vår statsminister, håller (M) på att tillsammans med (SD) och (KD), och kanske också (L), att störta vårt demokratiska system över ända.
Min alternativa förklaringsmodell, som faktiskt delas av många andra i detta fallet, är att Stefan Löfven är livrädd att förlora makten och kör äldsta knepen i verktygslådan. Baktala oppositionen. Skambelägg oppositionen. Kalla oppositionen odemokratisk.

Jag kan förstå varför. Stefan har ingen egen vettig politik att komma med, hårt bunden av de andra JÖK-ungarna som han är. Miljöpartiet ger väl karln mardrömmar. Men inte värre mardrömmar än att han vill kröna sin mediokra karriär med en tredje mandatperiod.
Det är väl under den han kommer lämna över stafettpinnen och njuta sin återstående tid som överbetald konsult och memoarförfattare.
Som tur står Annie ”dojan” Lööf redo att sekundera honom. Båda två hoppas väl att (C) slipper uppleva fler Federley-affärer innan valet.

De två, Stefan och Annie, är en av anledningarna till att systemet är ruttet och behöver kastas över ända. Maktonanister, du och jag betalar dem med våra skattepengar, som driver det läckande skeppet Sverige allt längre ut på ett stormigt hav.

Ett besvär forskarna har är att förklara varför folk demonstrerar mot pandemilagarna. Exemplet i artikelns inledning är taget från en artikel i SVD i ämnet.
Forskarna konstaterar, förmodligen helt riktigt, att den vanliga vänster-högerskalan inte är tillämplig. Istället är det folket mot eliten som gäller. Visserligen, kan jag tycka, har det väl alltid varit folket mot eliten. Skillnaden idag är att folket inte lika lätt inordnas i olika politiska kategorier.

Vid hunger- och militärdemonstrationerna 1917 var det åtminstone per definition arbetare som protesterade.
När folk idag protesterar är skaran mer brokig. Framför allt beroende på att nästan ingen, eller väldigt få, definierar sig som arbetare. Även om man nu verkligen är arbetare, vilket exempelvis LO har blivit pinsamt medvetet om, behöver man inte kalla sig socialist. Det går lika bra att rösta på Sverigedemokraterna.

Egentligen, om vi nu ska vara ärliga såsom våra arma mödrar lärde oss, är det så att statsfinansierade politiker och forskare desperat försöker begripa vad som är fel med folket.
Varför gör de inte som vi säger? Varför nöjer de sig inte med det de har och kommer att få?

Det kan jag svara på.
Det ni säger motsvaras inte av det ni gör. Folket nöjer sig inte med att vallas som en skock får. Folket är inte, trots era försök att bevisa motsatsen, så korkade att de tror på era lovsånger om en ljus framtid där vaccinationsintyg kommer innebära mer frihet.

Folket har helt enkelt fått nog.