Flyktingfrågan

Flyktingfrågan 1

Moderatledaren anser numera att invandringen är en belastning. Migrationsministern jublar tydligen på Twitter, som jag inte följer, över det faktum att antalet asylansökningar är rekordlågt.
Över detta ondgör sig idag Hannes Sjöberg på Hallandspostens ledarredaktion.

Ska vi stå på sidan, skaka på huvudet och bygga murar när folk söker hjälp? Frågar Hannes Sjöberg retoriskt.
Hannes vet att berätta att antalet flyktingar i världen ökar snabbt och förra året beräknades till 82,4 miljoner, samtidigt som Sverige i praktiken har stängda gränser.

Precis som de flesta andra ledarskribenter, de som orsakat att man numera får skämmas för att kalla sig liberal, vet han att berätta hur Ulf Kristersson såg på invandringen och dess eventuella samhällsbelastning för ungefär ett halvår sedan.
Ulf gav då Jimmie Åkesson en skopa ovett för just den synen på sakernas tillstånd.

Moderaternas valsande efter Sverigedemokraterna går snabbt nu. Skriver han full av indignation.

Så är det nämligen i Sverige, förstår ni, att det råder absolut konsensus i frågan om vårt land som humanitär stormakt. Enligt vänsteristerna är detta hugget i sten, har alltid varit så och kommer så alltid förbli.

Enligt ledarskribent Sjöberg har 827 människor i år dött på medelhavet på grund av stängda gränser. Sedan 2014 har minst 22 000 gått detta öde till mötes på samma hav.
Det kan klart synas besvärligt att folk dör drunkningsdöden på medelhavet för att Sverige har ett stängda gränser.

Vad ledarskribent Sjöberg missar är att betydligt fler har drunknat under år då gränserna stått på vid gavel i Sverige. Dessutom kan man svårligen påstå att Sverige ligger i särskilt omedelbar anslutning till just den ansamlingen av vatten. Även om jag kan gå med på att vi har långa sjögränser synes sambandet svagt mellan drunkningsdöden på medelhavet och Sveriges politik för bidragsmigration.

Det är emellertid inget som bekymrar Hallandspostens ledarredaktion. För dem är Sverige ett liberalsocialistiskt himmelrike på jorden. En humanitär stormakt som utgör det naturliga slutmålet för alla världens flyende människor.

Är det rimligt att vi stänger våra gränser samtidigt som människor flyr för sina liv? Eller borde vi ta emot fler? Frågar sig Hannes Sjöberg, återigen retoriskt eftersom kontentan av det som följer är att vi måste öppna våra hjärtan (och underförstått, plånböcker).

För Hannes Sjöberg är det enbart en fråga om rätt prioriteringar. Han har räknat ut att vi ska behovspröva barnbidraget för att få råd med projektet.
Han är förmodligen, gossebarnet, omedveten om att han där avslöjar sig som den ärkesocialist han i grund och botten är.

För ärkesocialister är nämligen allt en fråga om att prioritera rätt. Att skruva lite på källorna och kranarna i välfärdssystemet, då ordnar sig allt!
De är livrädda för att fundera på kulturella, religiösa och sociala aspekter. Tanken på att människor av olika bakgrund kan vara inkompatibla med varandra ingår helt enkelt inte i deras föreställningsvärld.

Det är därför som de ser kvinnor klädda som enmanstält som pittoreskt istället för ett uttryck för en malign patriarkal struktur. En ärkesocialist tror på fullt allvar att tokreligiösa muslimska och romska klanledare kan integreras till hederliga svenskar, det gäller bara att skruva på rätt kranar.
Ärkesocialisten har förläst sig på modern managementlitteratur och anser att alla går att uppmuntra med rätt incitament.

Vilket givetvis är avancerat dravel när motivationsnivån hos den som ska förändra sig är obefintlig.
Det vet för övrigt de som producerar managementlitteraturen också. De skriver ihop det som säljer bäst, inte nödvändigtvis det som fungerar optimalt.

Ta emot nästa flyktingvåg, utropar Hannes Sjöberg!
Vilket säkert renderar honom ryggdunkningar och flaggviftande från sina meningsfränder. Vilket också är meningen för hans typ av människor. Att tävla i godhet utan att för ett ögonblick reflektera över kulturella, religiösa eller sociala aspekter.
För dem finns nämligen inte ett unikt Sverige att ta hänsyn till. Vi är enbart en gryta där de kan koka ihop sin explosiva surdeg som slutligen leder till nationens undergång.

Vår främsta uppgift som medborgare i Sverige är att sätta stopp för den utvecklingen.