F**K YOU

F**K YOU 1

Som prenumerant på en av Sveriges malliga morgontidningar hittar man märkliga samband!

Den tidning jag tröskar till morgonkaffet för att hitta otrevligheter i samtiden att uppröras av håller sig givetvis med en så kallad etikettexpert. Vi kan väl sammanfatta hennes gärning med att den huvudsakligen består i att vägleda en orolig och konturlös medelklass i en till synes alltmer normupplöst samtid.

Så är det nämligen, även om man inte riktigt tror att det är sant, folk i allmänhet vill att det ska råda någon form av ordning och reda i det mellanmänskliga umgänget. Något som emellertid bara blir svårare och svårare eftersom samma människor hela tiden indoktrineras med att ”gilla olika” och tro på att gigantiska målningar av kvinnliga könsorgan är konst som ligger i kulturens verkliga framkant.

I dagens upplaga av etikettspalten kan vi andlöst konstatera att: ”Redan de gamla grekerna visade fingret”.

Det är en orolig själ vid namn Rebecca som vill ha en bra motivering till sin förstakluddare till son om varför man inte ska visa fingret.
Pojkstackarn har nämligen utsatts för den nesan i skolan.

Tydligen, vet etikettexperten att berätta, så visade filosofen Diogenes fingret åt en politiker på 400-talet före Kristus. I pjäsen ”Molnen” av Aristofanes fick Sokrates utså samma nesa av en missnöjd elev.
På bild finns den tidigast dokumenterad 1889 inför en match i amerikanska basebolligan.

Efter ett längre resonemang kommer etikettexperten fram till att spänningen med att visa fingret definitivt avtar med åldern.
Även om ”Fråga Lund” i (S)(V)T för några år sedan i en enkät intervjuade folk på stan som ”lite fnissigt” erkände att de understundom ägnade sig åt gesten från tid till annan.

Lugnande besked med andra ord. Rebecca kan fortsätta med livet i den relativt trygga förvissningen att sonen inte med nödvändighet kommer ärras bortom räddning av det faktum att han förevisas, eller förevisar, fingret åt sin klasskamrater!

För oss som fungerar som landets skatteslavar och röstboskap är det inte lika lätt. Vi förevisas mer eller mindre ständigt fingret, politiken som förs är ett oupphörligt F**K YOU.
Även det faktum att möjliggöra denna politik är ett stort F**K YOU.

I samma tidning läser jag om Magdalena Anderssons besvär med att sy ihop en ny regering. Som bekant ska landet få den tveksamma äran att ha en statsminister som inte ens är framröstad i påstått allmänna och fria val. En sorts statskupp med andra ord.
Hinderna för detta är nu med ett enda undantag undanröjda. Cekten och MiljöPhascisterna har förhandlat klart om sina trätofrågor. Den politiska vilden och före detta vänsterpartisten är blidkad och klar. Återstår då Dadgostar, den förste vänsterledaren i Sveriges moderna historia som inte per automatik agerar dörrmatta åt sosseriet.

Hon kräver helt enkelt en offentlig uppgörelse med fru Andersson för att inte stoppa statskuppen. Hon väljer alltså en helt annan väg än företrädarens lappar som ingen skulle få läsa, en offentlighetens och konfrontationens väg.
För ett surmulet högerspöke som undertecknad är det ett uppfriskande tecken att kommunisterna i parlamentet visar lite tåga och motståndskraft. Livsandarna vaknar till, liksom.
I förlängningen kan man hoppas på hårda tag och ärliga meningsutbyten när jag själv står i kammaren en vacker dag!

Dadgostar vill prata pensioner och arbetsrätt, kommunistiska älsklingsfrågor med andra ord. Andersson vill väl helst av allt inte prata om något alls, men är tvingad att bjuda in till samtal eftersom alla känner till vänsterledarens krav. Fru Andersson sätter dock stopp om det börjar röra sig om kopplingar till budgetarbetet, för det har Cekten bestämt!
Annie Lööf anser att det får vara någon måtta på tokerierna…

Sålunda kan vi konstatera följande!
Att kuppa in en ny statsminister för att Stefan tröttnat på upploppet är givetvis ett stort finger i ansiktet på skatteslavarna och röstboskapet.
Att Annie Lööf bestämmer en förutvarande statsministers förhandlingsutrymme är givetvis ett stort finger i ansiktet på skatteslavarna och röstboskapet.
Att det inte har hänt så förfärligt mycket sedan de gamla grekerna visade varandra fingret. Förutom att det nu är politikerna, inte väljarna, som visar upp det och säger F**K YOU!