Carl Bildt

Carl Bildt 1

”Carl Bildt tycker att det finns starka skäl för polisens beslut att inte tillåta koranbränningar. ”Någonstans går en gräns för vad man får bränna, som del av yttrandefriheten”, säger den förre utrikesministern.”¹

Han jämför med att bränna ner en moské, det är uppenbarligen inte yttrandefrihet enligt den man som av amerikansk underrättelsetjänst beskrevs som en mellanstor vovve med en stor vovves attityd.
Man kan inte annat än att hålla med honom. Att bränna ner hus av vilken slag det än vara månde är nämligen förbjudet i lag eftersom människor kan komma till skada. Enligt både svensk lag och svenskars uppfattning om lag och rätt är det i princip fel att skada andra människor. Carl Bildt känner givetvis till detta faktum.

Vad Carl Bildt försöker göra är att blanda bort korten. Hans överordnade målsättning är helt enkelt att ordna med lite eldunderstöd åt Ulf Kristersson så att det där hägrande Nato-medlemskapet kommer i mål.
Jag kan för övrigt hålla med honom om i slutsatsen att så verkligen kommer ske. Frågan är bara när, som bekant kan ingen moderat med självaktning låta det gå fort nog att sälja ut Sverige på den globalistiska månglarmarknaden.

Alla vet är att det inte är koranbränningarna som är det egentliga problemet. Om vi för ett ögonblick bortser från den synnerligen märkliga slutsatsen att vi just i detta nu, eller inom en överskådlig framtid, skulle vara särskilt hotade av Ivan så kan man konstatera följande: Turkiet vill helt enkelt ge igen för gammal ost.

Eftersom svenska politiker och Nato-kramare till den överväldigande majoriteten består av blåögda naturbarn utan rejäl verklighetsförankring har de svårt att begripa detta faktum.
Turkiet tycker det är illa vara att vi stöttat kurdiska separatister och haft synpunkter på Turkiets demokrati, eller kanske snarare frånvaron av demokrati. Som det gamla ordspråket säger, som man bäddar får man ligga!

Det finns givetvis en intressant slutsats att dra av hela debaclet med Turkiets envisa motstånd mot Sveriges ansökan om Nato-medlemskap. Det är ett utmärkt bevis för att våra politiker har noll och ingen framförhållning.
Vändningen skedde helt enkelt på en femöring. Från en dag till en annan så drog man slutsatsen att den sedan flera hundra år officiellt förda utrikespolitiken var rent skadlig för vår nordeuropeiska lilla randstat.

Så gravt fel ute har vi varit att ingen ens funderade över att rådfråga medborgarna hur man skulle ha det. Jag kan tänka mig att Maggan en morgon kom till insikt och lyfte tjänstetelefonen som låg på nattygsbordet i Sagerska, ringe Uffe och sa följande; -Nu kör vi, Uffe!
Det säger en hel del om höga vederbörandes inställning till demokratin som sådan. För dem är den endast i vägen utom vart fjärde år då skatteslavarna och röstboskapen nådigt tillåts avgöra vilken form av socialistisk majoritet som ska få glädjen att plocka de gottaste köttbitarna ur grytan i regeringsställning.

Det är också därför som Carl Bildt på full allvar kan uttala orden ”det finns starka skäl för polisens beslut att inte tillåta koranbränningar”. Han tror helt enkelt att han ska komma undan med det trots att (nästan) alla begriper att polisen endast och enbart har att tillämpa svensk lag.
Som den notoriske wesserbisser Carl Bildt faktisk är är han mycket medveten om att politikerna i Sveriges riksdag, som folkets valda ombud, stiftar lagarna. Myndigheterna som lyder under riksdagen har blott och bart att tillämpa dem.²

Om någon skulle förstå skillnaden mellan att bränna en bok och ett hus så får man verkligen hoppas att det är polisen. Tyvärr verkar så inte vara fallet i Sverige.
Carl Bildt själv begriper mycket väl att han drar en rövare. Det beklagliga är att kommer undan med det eftersom det stora flertalet som begriper att se igenom hans struntprat vill samma sak som Carl Bildt själv. Nämligen att krypa för Erdoğan så att vi fortare än kvickt får sola oss i glansen av ett Nato-medlemskap.

Det finns till yttermera visso en bonuseffekt för vår globalistkramande elit. Att ifrågasätta eller åtminstone tuffsa till yttrandefriheten är bra i det långa perspektivet.
En befolkning som tänker, tycker och handlar själv är ett hot mot deras planer att vi ingenting ska äga men vara lyckliga ändå!

  1. SvD 2023-04-06
  2. Ja, jag vet att många av mina läsare har synpunkter på den beskrivningen. Men rent teoretiskt stämmer den!