Bananrepubliken Halmstad, del 4

Bananrepubliken Halmstad, del 4 1

Under samlingsrubriken Bananrepubliken Halmstad¹ rapporterar jag om sakernas tillstånd i min egen hemort Halmstad. Det är en i stort sett mycket trevlig stad att framleva sitt liv i.
Vi har väl egentligen bara två stora problem, stolliga politiker och prilliga tjänstehen.

Den som läste gårdagens text kunde konstatera att Halmstad håller sig med egen så kallad arena. En märklig sak i sammanhanget är att idrottshallar ändå är en bristvara för ett flertal idrottsklubbar i staden.

Vad förnicklade dö-skallar som undertecknad inte begriper är givetvis att en arena inte är samma sak som en idrottshall.
En arena är så mycket mer. På deras hemsida kan man bland annat beställa olika typer av matpaket för evenemang som rör företagande och dylikt. Å andra sidan kan vi konstatera att därstädes också avhålls olika större idrottshändelser.

Nu hör det till saken att (vissa) Halmstadbor, också ungdomar, är särdeles spänstiga typer och gillar att utöva gymnastiska sporter. Problemet är att de inte har någon hall att utöva verksamheten i. Tydligen har vettiga lokaler saknats i upp till tjugo år.
Kommunen påstår sig arbeta för en lösning på problemet på problemet till år 2025!

I ett reportage i Hallandsposten läser jag om Halmstad Gymnastikförening som med sina drygt 950 medlemmar är utspridda på inte mindre än 15 olika lokaler i staden.
Det finns ytterligare 3 gymnastiska föreningar i staden. Endast en av dem har tillgång till särskilda lokaler som föreningen äger genom en ekonomisk förening.

Föreningarna som inte själv är momspliktiga har svårigheter att hyra lokaler. De kan inte heller vara i industri- eller handelsområden.
På grund av de tre föreningarnas hyresavtal med den gymnastikförening som har en lokal kan de inte få ta del av kommunens stöd med nolltaxa.

När man väl identifierat en möjlig plats var varken anläggningsbidraget eller lokalbidraget som kommunen kunde ställa upp med tillräckligt.

Snurrigt är bara förnamnet. Ty är det något som barn behöver göra för att utvecklas i rätt riktning är det att träna sin motorik.
Särskilt i dessa denna yttersta av tider när barnen oftast parkerar sig framför en skärm.

Nu kan vi givetvis fråga oss om det är kommunens sak att få barnen att röra på sig. Så är givetvis inte fallet.
Vad jag tycker är märkligt är att kommunen säger sig genomsyras av ett barnperspektiv i alla möjliga, och några helt omöjliga, frågor. Med staten är det samma sak, barnperspektiv hit och dit.
När det kommer till praktisk verksamhet som kostar pengar är det däremot stopp och belägg. Det stannar bara vid snack!

I en kommun styrd av KLP, i ett land genomsyrat av frihetliga ideal, skulle sannolikt problemet vara obefintligt.

Så är det nämligen att kommunen enbart skulle hantera de riktigt övergripande frågorna. Att bygga dyra arenor att ha till näringslivet, melodifestivaler och stora idrottsevenemang skulle med stor sannolikhet lämpas över till dem som begriper sådana saker bättre.
Eftersom intresserade gymnastikutövare, samt föräldrarna till barn, slapp pynta bort så mycket av inkomsten i skatt kan man tänka sig att de kunde prioritera var deras slantar skulle gå. Exempelvis en funktionell idrottshall.

Utan tvekan skulle det också gå att förenkla alla regler om var idrottsföreningar skulle kunna hålla till. Med viss sannolikhet skulle många lokaler på handels- och industriområden kunna utnyttjas bättre.

Den som säger att så inte alls skulle vara fallet är en förnicklad vänsterist som inte tror människor om någonting. Han, eller hon, är en socialistisk fjant som tror att alla kan pressas in i samma mall bara för att man antar att det blir mer rättvist så.

Visserligen kan man argumentera för att det råder ett visst mått av rättvisa för gymnastikföreningarna i Halmstad eftersom tre av fyra saknar vettiga lokaler. Det är den vänsteristiska formen av rättvisa som statuerar att alla ska ha det ungefär lika dåligt.

Vad vi andra tycker struntar vänsterister som bekant i.

Jag hoppas att Halmstadborna betänker detta när de strosar iväg mot valurnorna 2022!

  1. Tidigare publicering om Bananrepubliken Halmstad