Årets Julklappsinköp

Årets Julklappsinköp 1

Årets julklappsinköp till mina partiledarkollegor i riskdagspartierna är nu avklarade. Ni får lova att inte skvallra!

Till Ulf Kristersson (M), ”Statsminister”.
Complexity, Management and the Dynamics of Change av Elizabeth McMillan.

Det kan vara något att ha för Uffe nu när han har att tampas med allt från mittenextremistiska folkpartister till sossiga Sverigedemokrater. Möjligen får han även lite tips om hur bångstyriga turkar och frireligiösa Kristdemokrater kan hanteras!
Två plus med boken är att den enligt reklamen är ”written in an accessible style…”, lättläst med andra ord, och från början vänder sig till näringslivet. Det bör gå hem hos hans partikamrater som har en vurm för denna del av samhällskroppen men betraktar akademin med misstänksamhet.

Medföljande rim:
Till Uffe att studera
för att lära mera
om hur störiga organisationer ska hanteras!

Till Ebba Busch (KD), ”Energi- och näringsminister” samt ”vice statsminister”.
Husets ABC : en handbok för husägare av Per Hemgren och Henrik Wannfors.

Bör passa som hand i handsken med det nyinköpta torpet i skogen. Ebba är sannolikt en kvinna av folket som inte räds att hugga i själv och behöver komma bort från de deliciösa politiska överväganden som ständigt måste göras för att ro projekt ”regering 2022” ända in i hamn. Även om hon, enligt säkra källor, jobbat hela fem säsonger som utomhusmålare kan det vara bra med tips om vad hon ska hitta på inomhus.

Medföljande rim:
Till Ebba från lilla mig
Eftersom du precis som jag
Bor i ett gammalt torp med självdrag!

Till Johan Pehrson (L), ”Integrationsminister”.
Southern Living Ultimate Book of BBQ av The Editors of Southern Living.

Här kan killen vid grillen förena två av sina favoritnöjen, grilla och integrera, genom att försiktigt sammanföra den amerikanska söderns rikliga BBQ-tradition med Sveriges betydligt mer knappa utveckling på området.
Det lär inte bli flintastek (om man säger så!) nästa sommar när Johan bjuder hem regeringsunderlaget på grillafton. Har vi riktig tur så smälter Jimmie likt smör inför Johans nyvunna kokkonster!

Medföljande rim:
Till Johan att studera
I akt och mening för att lära mera
Hur grillen kan hjälpa dig integrera!

Till Jimmie Åkesson (SD), livsviktigt regeringsunderlag.
Svenska Jagare av Lars Carblom.

En trevlig bok innehållande ”fyrtio legendariska fartyg med detaljerade ritningar”!
Något för Jimmie bläddra i efter en tuff dag av samordningar mellan olika politiska viljor, departement och myndigheter! Tänk er när Jimmie kommer hem utschasad och trött efter ännu en räcka besvikelser och får ta på sig rökrocken och sätta sig i öronlappsportföljen och slå upp detta praktverk.
Drömmen om när Sverige var ett bättre land utan NATO och annat tjafs får nog pojken på bättre humör!

Medföljande rim:
Till Jimmie att roat studera
När Sverige var något mera
Än det erbarmliga träsk det är numera!

Magdalena Andersson (S), besviken förlorare.
Socialdemokraternas Partiprogram från 1947 av Socialdemokratiska Arbetarpartiet.

Den julklappen är vad jag vill kalla tuff kärlek. Ska det bli någon reda med sosseriet får det återvända till rötterna och göra om för att göra rätt!
Om Magdalena så önskar kan jag ordna med en klassuppsättning till hela verkställande utskottet! Läser ni er hemläxa ordentligt bör den naturliga fortsättningen bli att S och SD gör gemensam sak i nästa valrörelse och tar hem storslammen med över 50 procent av rösterna!

Medföljande rim:
Till Magdalena (och kanske VU) att läsa
Sosseriet duger inte i nuvarande skepnad
Ni kan inte av menskonst och utsatta grupper i en evighet leva!

Nooshi Dadgostar (V), arbetarklass.
Bibeln av diverse författare.

Kan vara bra att ha på nattygsbordet för att förstå bakgrunden till dagens västvärld och kapitalism. Den bör givetvis läsas med viss försiktighet och kritiskt öppet sinne!
Det bästa med boken är att den faktiskt kan fungera som dörröppnare i riksdagen! Om Nooshi har några frågor om särskilt svårförståeliga passager kan hon exempelvis vända sig till Julia Kronlid (SD) för att få svar. Tänk er vilka politiska allianser det skulle kunna bli!

Medföljande rim:
Till Nooshi att INTE glömma på partikansliet
Utan ha hemma på nattygsbordet
Vissa andra profeter gillar inte dessa orden!

Till Pär och Märta (MP), bråkrör.
En tandemcykel.

Eftersom Märta (och kanske också Pär) har en icke föraktlig önskan att göra kaoz kan det passa bra att lugna det hätska sinnet genom fysisk arbete. En icke elassisterad tandemcykel är då det bästa alternativet för att undvika för mycket stillasittande i partikansli och annorstädes.
Jag hystar in 3 års fri service också eftersom det annars riskerar bli en dyr utgift nu när momssatserna för dylika ting har skjutit i höjden!

Medföljande rim:
Till Pär och Märta
Nu kan ni både bokstavligt och bildligt
Vara ute och cykla!