Allmänna Kommentarer

Allmänna Kommentarer 1
Det är på sin plats att avge lite allmänna kommentarer om det politiska läget i Sverige.

Igår dristade sig partiledarna för riksdagspartierna att avhålla en debatt i riksdagen. Eftersom jag jobbar heltid för att kunna avyttra en massa pengar i skatt för att driva runt Sverige hade jag inte tid att bese den. Vilket annars kanske anses vara viktigt för en man i min uppsatta position, jag är som bekant själv en del av det politiska etablissemanget.

Å andra sidan kan jag inte tänka mig att någon av stjärnorna för riksdagspartierna kom fram till några mer lysande slutsatser. Eventuell dramatik avhandlades dessutom i tisdags, av den lärde vi oss att den som styr och ställer i svensk politik är en kvinna av kurdiskt ursprung som i själ och hjärta hatar Turkiet.

Min bestämda åsikt är att hon, och enbart hon, kunde fått all talartid i riksdagens ”partiledardebatt”. Då skulle vi alldeles säkert fått reda på hur slipstenen skulle dras fram till valet!

Det kan vara på sin plats att redogöra för min boendesituation. Till skillnad från den förra ordföranden i riksdagens skatteutskott är jag en karl som inte uträttar mina behov i grannens lada, och även om badrummet i huset jag snart flyttar till lämnar en del i övrigt att önska är det inte mögligt som hos den förre detta ordföranden i skatteutskottet.

Fast självklart har jag en mycket speciell löneförmån. Min arbetsgivare betalar ett årskort hos SJ som dessutom ger mig rätt att fara med både läns och lokaltrafik. Så pass krigsviktig anses jag vara för verksamheten att de ställer upp med det.
Till skandalletande massmedia vill jag meddela att projektet är mycket nogsamt avstämt med skattemyndigheten och efter höstens kvarskatteinbetalning ska det till och med gå jämt upp för undertecknad.

Rent allmänt kan vi skattebetalare tycka att herrar och damer riksdagsledamöter ska ta och sopa rent framför egen dörr. Både av pedagogiska och rent moraliska skäl. En ordförande i riksdagens skatteutskott måste givetvis vara särskilt medveten om att pengarna han hanterar har tagits från medborgarna under hot om våld.
Enligt min åsikt ska varenda öre återbetalas med ränta!

Givetvis går det bra att reta sig mer eller mindre,  oftast väldigt mycket, på alla våra riksdagspartier. Visste ni att Centerpartiet, eller som vi säger: Cekten, har lanserat en kampanj som heter ”Det är roligare om alla får komma, stå upp för friheten och en öppen migrationspolitik-rösta på Centerpartiet”?
Man har tryckt den texten på kondompaket som delas ut, åtminstone om jag får tro mitt twitterflöde.

Min åsikt om sanningshalten i detta är att den är relativt hög. Att just Cekten lanserar något så urbota fjantigt stämmer väl överens med att de bland annat utser män till hederskvinnor och har vissa problem med före detta EU-parlamentarikers karl-smak. Samt det faktum att lokala företrädare med viss regelbundenhet misstänks för pedofili.
Partiet är helt enkelt en avart.

I takt med att de tappar väljarstöd för sin allt kraftigare vänstergir är det av nöden tvunget att locka nya väljargrupper. Nu är det alltså dags för den mer pilska delen av den breda mitten lockas av deras villfarelser…

Det finns givetvis många orsaker till att svensk politik ser ut som den gör. En anledning är att karriärpolitiker är som de är eftersom det inte blev som de skulle. Sannolikt kom de på för sent i sina liv att de inte dög något annat till än att skriva medborgarna på näsan om vad de skall tycka samtidigt som de stjäl deras surt förvärvade pengar.

En annan bidragande orsak är den allmänna och fria rösträtten. Med tanke på hur många ”utomeuropeiska” bidragsmigranter som nu får rösta har det problemet kommit i blixtbelysning.

Min åsikt är mycket enkel, det ska vara högre trösklar för att få rösta i valet.
Statsanställda ska givetvis inte få rösta i riksdagsvalet. Kommunanställda ska inte få rösta i kommunalvalen och regionanställda slipper regionvalet. Politiskt aktiva, inklusive undertecknad, ska inte få rösta alls. Inte heller bidragsmigranter.

För att få rösta måste man först bevisa sina färdigheter att förstå vad man röstar om. Jag känner en del kloka människor som kan sätta ihop lämpliga muntliga och skriftliga prov.

Om vi började där skulle många tokigheter lösa sig automatiskt!