Allmänna betraktelser

Allmänna betraktelser 1

Jag tycker det kan vara dags för lite allmänna betraktelser!

Betraktelse 1
I helgen vann en sångerska den svenska uttagningen till europeiska mästerskapen i låtskrivning. Så har jag nämligen fått det förklarat för mig att det fungerar, det är inte artisterna som tävlar mot varandra, Det är låtskrivarna.
En märklig tingens ordning är det i alla fall att hos ska åka till England och i bästa fall komma tvåa efter bidraget från Ukraina som kommer ta hem storslam i år igen.

Fast märkligast av allt är att svensk statstelevision arrangerar melodifestivalen alls för mina surt förvärvade slantar som staten norpar från mig under hot om våld.
Melodifestivalen är uppenbarligen så populär bland svenskar att hela härket gott kunde bekostas på annat sätt, exempelvis att de som ville Swishade en summa pengar till arrangören.

Enligt uppgift kostade projektet (S)(V)T upp till 30 miljoner kronor och tittarsiffrorna från de två första deltävlingarna var 2,9 respektive 2,8 miljoner (linjärt). Tittarsiffrorna för de två övriga deltävlingarna, semifinalen och finalen har jag vid denna texts pressläggning ingen kunskap om.
Om vi beaktar de senaste siffrorna på Sveriges befolkningsstruktur så ser vi att 56 procent är mellan 20 till 64 år, det som kallas för ”arbetsför ålder”. Rent statistiskt sett borde alltså de som tittade på melodifestivalen och var i ”arbetsför ålder” kunnat pynta in med en 10 var per tittartillfälle för att det skulle kunna bli en riktigt bra affär.

I övrigt har jag inga direkta synpunkter på det artistiska innehåller. Det skulle för övrigt se ut det att jag som politiker skrev folk på näsan om dylikt.
Som klassisk liberal gäller inte armlängds avstånd till kulturen. För oss är vattentäta skott det enda som duger!

Betraktelse 2
Det är tydligen en trend att även barn ska äta så kallade gastronomiska hamburgare. Detta orsakar en ökning av antalet ehec-smittade ungar eftersom själva färsen inte serveras genomstekt. Föräldrar som utsätter sina barn för sådana dåraktigheter, det kan leda till att njurarna lägger ned verksamheten, bör ta sig en allvarlig funderare över sin lämplighet som vårdnadshavare.

Barn har den egenheten att de just är barn, inte små versioner av vuxna. Barn ska alltså inte nödvändigtvis utsättas för allt möjligt som vi vuxna anser vara av godo för oss själva. Såsom halvråa hamburgare, även om de är väldigt dyra och trendiga, eller andra saker vuxenvärlden just nu anser vara på modet och av godo,
Barn ska först och främst få vara barn!

Betraktelse 3
Ett amerikanskt bombplan har siktats över Finska viken. I god tid innan man skulle flyga över en rysk ö därstädes girade planet och kom in över säkert Nato-territorium.
Enligt uppgifter från experter i krigsvetenskaper och därmed närbesläktade frågor var detta en markering mot särdeles provokativt uppträdande från Ivans sida i Arktis och Alaska-området.

Detta är givetvis bara delvis sant.
Förutom att det ger sköna vibbar från det så kallade kalla kriget, varunder eder förtrolige utförde sin värnplikt i ett numera sorgligen avsomnat vapenslag, så är det fler markeringar USA och Nato vill göra än hur det går till i Arktis och kring Alaska.

Planet startade och landade i Polen, långnäsa där åt ryssen för att Polen inte längre är ett land i Warszawapakten. Det hördes ända till Nato-högkvarteret i Bryssel hur tänderna gnisslade i Kreml.
När det vek av från Finska viken flög man in över Nato-landet Estland och fortsatte över Lettland och Litauen. Eftersom de inte heller är tyska lydriken så bleve ryssen ännu surare!

Viktigast av allt var ändå att Nato klart och tydligt pekade på att man nog rackarns vet hur viktigt det är med Finska viken. Där har Putte sin enda Östersjöhamn som har kontakt med fastlandsryssland. Man kan, om man ska vara diplomatiskt, säga att USA och Nato påpekade det lite fint under helgens uppvisningsflygning.

I övrigt har jag inget mer att tillägga förutom att världen är bra galen och inga utsikter finns för att det ska bli mycket bättre!