Aftonbladet Special

Aftonbladet Special 1

Det finns faktiskt, hör och häpna, en sak jag och Aftonbladet är helt eniga om. Nämligen att L är ett parti som inte borde finnas.

Det är redaktör Lindberg som konstaterar detta självklara faktum efter det att pseudoLiberalerna presenterat sin riksdagskandidat Mauricio Rojas som integrationspolitisk rådgivare. Som bekant var han i hetluften redan 2002 och drev, för dåvarande Folkpartiet, bland annat krav på språktest för medborgarskap.
Redaktör Lindberg konstaterar mycket riktigt att partiet då fick 13,4 procent av rösterna. Den gamla goda tiden med andra ord.

Mauricio själv har ”markerat” kraftigt mot C på en debattartikel i Expressen 18 augusti och beskyllt dem för att ”Bromsa vår kamp mot utanförskapet”.
Det är med andra ord skarpt läge för pseudoLiberalerna. Nästa val kan jag inte tänka mig att Sabuni gör en Westerberg och reser sig från soffan under valvakan när SD sätter sig ner.
Den manövern lär hon spara tills jag svassar in i lokalen under folkets hyllningar!

Redaktör Lindbergs ledartext är ganska rolig att läsa eftersom han mycket träffande jämför pseudoLiberalernas försök att leka batongliberaler både med filmerna i Jurassic Park-serien och konsten att koka gröt.
Under ytan anar man dock att det är väl flåshurtigt skrivet. Helt klart förstår man vänsterns desperation inför 2022 års val. Det är ingen lek längre. Aftonbladet vill inte för sitt liv att pseudoLiberalerna ska in och röra om bland osäkra S och C-väljare.

Det är illa nog om pseudoLiberalerna lyckas hänga kvar i riksdagen. Tredubbelt illa om de lyckas kapa åt sig en 10 till 13 procent av väljarna. Då riskerar redaktör Lindberg att tillhöra oppositionen för en lång tid framöver.
Sålunda är det bäst att anlägga moteld redan nu och inleda operation brunsmetning! Att kräva sådana saker som att folk talar svenska är R-A-S-I-S-M!

En annan av tidningens stjärnor som uttalar sig är Lena Mellin.
Hon undrar upprört hur tusentals Afghaner i Sverige ska försörja sig. Ska de tigga, stjäla, råna eller jobba svart?

Bakgrunden är att Migrationsverket stoppat utvisningarna till Afghanistan på grund av det osäkra läget därstädes. Problemet är då att personer som skall utvisas inte har någon laglig rätt att jobba i Sverige. Tydligen ska inte mindre än 7000 (!) personer beröras av detta. En ansenlig mängd, med andra ord.

Lite längre ned i texten får vi som orkar läsa dravlet veta att 2000 av dessa verkligen saknar möjligheter till utkomst. Resten, 5000, har möjligheter att studera eller jobba.
Här öppnar sig oändliga möjligheter.

2000 personer kan alltså, eftersom de saknar möjligheter till vettigheter härstädes, per omgående ta sig tillbaka till Afghanistan för att ansluta sig till den motståndsrörelse som nu formas mot Talibanstyret.
Om de på omvägar lyckats ta sig hit borde det inte vara omöjligt att på omvägar slingra sig tillbaka, alla som kan behövs nog i kampen. Jag föreslår att dessa, för att hylla det land som erbjudit dem skydd trots att de saknat skyddsskäl, formar Division Viking.

Resten får  jobba så hårt de kan, helst i något annat land än vårt, och skicka allt som blir över efter mat och husrum till sina gerillabröder och systrar i Afghanistan. De som studerar får göra det med yttersta flit så att de efter examen kan bidra till kampen i, alternativt återuppbyggnaden av, landet.
Förhoppningsvis håller väl NATO med USA i spetsen en någorlunda låg profil fortsättningsvis, åtminstone tills Kina och Ryssen blir för kärvänliga, och överlämnar befrielsen av landet till Afghanerna själva.

Själv ser jag med tillförsikt fram mot valvakan i statstelevisionen. Min uttalade målsättning är att ALLA partiledare ska drabbas av kollektiv blodstörtning när jag svassar in i TV-studion!